Acord amb Springer Nature per a publicar en Accés Obert

Acord amb Springer Nature per a publicar en Accés Obert

El CSIC i CRUE Universitats Espanyoles han signat un acord amb l’editorial Springer Nature que permetrà als científics de totes dues institucions publicar en accés obert els articles acceptats en 2.300 revistes híbrides del catàleg de Springer Nature i Adis, amb l’excepció de les famílies de publicacions Nature Journals, Academic Journals i Palgrave.

A més, la comunitat investigadora del CSIC i de CRUE tindrà accés a la lectura de tot el contingut publicat en Springer.

Durant els seus quatre anys de vigència, fins a desembre de 2024, aquest acord cobrirà entorn del 86% dels articles publicats pels autors de correspondència del CSIC i de les universitats espanyoles.

Les condicions de l’acord i la selecció de revistes estan disponibles a la pàgina Pagar per publicar.

Per a consultar qualsevol dubte, pots adreçar-te a nosaltres mitjançant  Biblioteca Respon.

Publica sense taxes a revistes d’Elsevier

Us informem que ja tenim actiu el nou acord transformatiu signat entre CRUE-CSIC i l’editorial Elsevier.

L’acord suposa un accés gratuït als continguts de les revistes de la Freedom Collection d’Elsevier, i el més important per als investigadors UV, descomptes del 100% de les taxes APC a una selecció de revistes híbrides de l’editorial holandesa.

Les condicions de l’acord i la selecció de revistes estan disponibles a la pàgina Pagar per publicar.

Per consultar qualsevol dubte, pots adreçar-te a nosaltres mitjançant La Biblioteca Respon.

 

Open Access Agreement amb Wiley

La Universitat de València, mitjançant l‘acord transformatiu negociat per CRUE i CSIC, ofereix els seus investigadors la possibilitat de publicar a les revistes híbrides de Wiley sense haver d’abonar taxes APC.

L’acord és un piloto per a 2021, amb possibilitats de renovar-se per dos anys més, i cobreix el 100% de les taxes APC de les revistes híbrides de Wiley, fins acabar la bossa de diners prevista en l’acord.

Tens tota la informació, amb les instruccions per als autors i el llistat de revistes, a Pagar per publicar.

 

Webinar per a autors: publicar en Cambridge University Press

Webinar per a autors: publicar en Cambridge University Press

El proper dilluns 10 de Maig a les 17.00 hora peninsular, l’editorial Cambridge University Press realitzarà un webinar dirigit a autors/investigadors sobre la publicació en accés obert.

El propòsit és promoure la publicació en Accés Obert, especialment per als autors d’institucions amb acords Read & Publish, com és el cas de la Universitat de València.

El webinar tractarà sobre Accés Obert, l’impacte de publicar en OA i com beneficiar-se del suport financer disponible per a les APCs.

El webinar serà gravat i després allotjat en Vimeo/Youtube. En el cas que algú no puga assistir, cal que es registre perquè després se li enviarà el link a l’adreça de la inscripció.

Registra’t al webinar ací.

 

 

ON PUBLICAR EN ACCÉS OBERT EN REVISTES DE PSICOLOGIA, LOGOPÈDIA I CAFE

ON PUBLICAR EN ACCÉS OBERT EN REVISTES DE PSICOLOGIA, LOGOPÈDIA I CAFE

A l’eina ON PUBLICAR: investigadors de Psicologia, Logopèdia i Cafe ja es pot consultar el llistat de revistes d’aquestes àrees incloses en l’acord subscrit per la Biblioteca i l’editorial Cambridge University Press. Aquest acord cobreix el 100% de les taxes de publicació (APCs).

Aquests llistats aniran ampliant-se amb els acords subscrits amb altres editorials, com ara Elsevier. 

 

ON PUBLICAR EN ACCÉS OBERT EN CIÈNCIES

ON PUBLICAR EN ACCÉS OBERT EN REVISTES DE CIÈNCIES

A l’eina ON PUBLICAR: investigadors de Ciències, ja es pot consultar, d’una banda, el llistat de revistes del àrea de Ciències incloses en l’acord subscrit per la Biblioteca i l’editorial Cambridge University Press, el qual cobreix el 100% de les taxes de publicació (APCs).

De l’altra, les revistes i editorials pertanyents al conveni amb el consorci SCOAP3 , mitjançant el qual els nostres investigadors poden publicar, sense cap cost, artícles d’ investigació en 11 revistes  relacionades amb la Física de partícules. 

On publicar en accés obert en Ciències Socials

On publicar en accés obert en Ciències Socials

Tant al JCR com a Scopus trobem revistes on publicar en accés obert i moltes altres revistes de subscripció, però que també ens permeten la publicació en obert. El que tenen en comú unes i altres, és que l’autor/a ha d’abonar una quantitat determinada per publicar, el que es coneix com taxa APC. 

A la nostra eina «On publicar: investigadors de Ciències Socials» podreu trobar una relació actualitzada de les revistes de les àrees d’Economia, Ciències Socials i Dret presents a JCR i SJR que no cobren cap taxa per publicar (accedeix amb el teu usuari i contrasenya UV). 

Es tracta de revistes de l’editorial Cambridge University Press amb qui la Universitat de València a subscrit recentment un acord per a publicar en obert sense pagament de taxes.

Esperem ampliar aquest llistat amb les revistes de l’editorial Elsevier tan aviat com tinguem tota la informació sobre l’acord transformatiu signat per la CRUE.

Recordeu també que la UV us ofereix una sèrie d’acords amb certes editorials que faciliten descomptes per publicar en obert.

Acord amb Cambridge University Press

Us informem que la Universitat de València ha subscrit un acord amb l’editorial Cambridge University Press, per tal que els nostres investigadors puguen publicar en obert en les revistes híbrides i Gold OA d’aquesta editorial sense haver d’abonar cap taxa APC.

L’acord s’ha signat fins al 31 de desembre de 2021 i inclou un llistat de 370 revistes de CUP de totes les àrees de coneixement.

Podeu consultar les condicions de l’acord i el procediment per accedir al descompte ací.

I per qualsevol dubte, podeu escriure a La Biblioteca Respon.

Signat l’acord CRUE-CSIC amb Elsevier que permetrà la publicació en accés obert

La CRUE  i el CSIC han signat un acord amb Elsevier per a publicar en accés obert articles d’investigadors de les universitats espanyoles i del CSIC que hagen sigut acceptats a partir de l’1 de gener de 2021. A més, en aquest acord, les entitats signants mantenen l’accés als continguts de la plataforma de revistes científiques ScienceDirect de l’editorial neerlandesa.

Amb aquest acord transformatiu, el primer d’aquesta naturalesa a nivell nacional, CRUE compleix amb el compromís assumit per la seua Assemblea General de febrer de 2019 respecte a impulsar la Ciència Oberta mitjançant la publicació en accés obert dels resultats dels treballs realitzats pels investigadors en les universitats.

L’acord amb Elsevier afecta a un total de 58 universitats, inclosa la Universitat de València, i al CSIC, responsables de més del 70% de la producció científica a Espanya. Així, fins al 31 de desembre de 2024, els membres d’aquestes institucions espanyoles podran continuar accedint a la informació de les 1.800 revistes de ScienceDirect i també podran publicar en obert i sense cost addicional durant 2021 un percentatge dels articles proposats.

Des del Servei de Biblioteques i Documentació facilitarem als nostres investigadors tota la informació sobre aquest acord al més aviat possible.

[Comunicat de la CRUE del 25 de març de 2021 disponible ací]

Revistes sense APC

Al JCR trobem revistes on publicar en obert i moltes altres revistes de subscripció, però que també ens permeten la publicació en obert. El que tenen en comú unes i altres, és que l’autor/a ha d’abonar una quantitat determinada per publicar, el que es coneix com taxa APC. 

A la nostra eina «On publicar» podreu trobar una relació actualitzada de les revistes de Salut presents a JCR que no cobren cap taxa per publicar (accedeix amb el teu usuari i contrasenya UV). 

Es tracta de revistes de societats mèdiques o amb convenis específics, que han trobat una altra font de finançament per cobrir les seues despeses, i per tant, aquestes no recauen en els/les autors/es. 

Recordeu també que la Universitat us ofereix una sèrie d’acords amb certes editorials, que faciliten descomptes per publicar en obert.

« Siguientes entradas
Traduce »