Guia per a la generació d’un CVA ANECA

FECYT publica una guia perquè pugues generar el teu CVA-ANECA des de l’editor de CVN per a l’acreditació de l’accés a Professor@ Titular i Catedrátic@ d’Universitat.

Enllaç

 

El pròxim 23 d’abril, Dia del llibre i dels drets d’autor, el Servei de Biblioteques, juntament amb el Vicerectorat d’Investigació, han organitzat una conferència sobre el tema. La ponència, amb el títol de “Els drets d’autoria en la Universitat: entre la propietat intel·lectual i la Ciència oberta”, serà a càrrec de Ciro Llueca.
L’acte es celebrarà a l’aula Cajal de la Facultat de Medicina a les 12.30 h, però també es retransmetrà per streaming i quedarà gravada.

Publicats els criteris d’avaluació i requisits mínims per a obtenir l’Acreditació als Cossos Docents Universitaris

ANECA ha publicat els nous criteris d’avaluació dels mèrits i competències requerits per a obtenir l’acreditació als cossos docents universitaris (Professor/a Titular d’Universitat i Catedràtic/a d’Universitat), i els nivells de referència exigibles per a obtenir una avaluació favorable.

Entre les principals novetats

  • Es dissenya un nou Procediment i una nova aplicació informàtica que simplifiquen la formalització de sol·licituds.
  • Se sol·licita un CV breu amb contribucions significatives i amb documentació acreditativa mínima.
  • S’estableixen nous criteris d’acreditació, que incorporen els consensos emanats de les més de dues mil propostes rebudes en el tràmit de participació.
  • Es concreten regles especials en matèria d’igualtat, conciliació i discapacitat.
  • Es facilita l’atracció i recuperació de talent i es fomenta l’excel·lència internacional.

Podeu consultar el document en el següent ENLLAÇ.

Document sobre el PROCEDIMENT 2024 (Real Decreto 678/2023, de 18 de julio)

Més informació AÇÍ.


Dins el programa de formació oferit per FECYT, al mes de març s’ofereixen una sèrie de jornades online, gratuïtes i en castellà, sobre la base de dades Scopus. 

La formació està oberta a tots els estudiants, investigadors i usuaris de les institucions I+D+I espanyoles amb llicència Scopus, i requereix d’una inscripció prèvia dels participants. Les sessions, d’una hora de durada, tindran lloc de l’11 al 24 de març.

Podeu trobar més informació i l’enllaç per a la inscripció a la web de FECYT.

 

En defensa dels repositoris d’accés obert

En els últims mesos han aparegut notícies alarmants sobre l’exigència de pagaments per a permetre el depòsit en obert dins dels repositoris institucionals de les nostres universitats i centres d’investigació.

D’altra banda, les últimes convocatòries nacionals han provocat una sèrie de notícies i intervencions de tercers en les xarxes que evidencien que persisteix el desconeixement sobre els repositoris.

Les biblioteques integrants de REBIUN, gestores d’aquestes infraestructures des de fa molts anys i que durant tant de temps han defensat la necessitat d’una ciència oberta per al desenvolupament del coneixement compartit, volen elevar aquest escrit a manera de manifest de reivindicació de la seua fonamental importància per al desenvolupament de la investigació i, per tant, de la societat, en línia amb associacions i consorcis de biblioteques d’altres països.

Podeu consultar el manifest en el següent enllaç.

Publicat el nou Procediment per a l’acreditació estatal de professorat funcionaris i l´esborrany dels nous criteris d’acreditació

La Direcció de ANECA ha publicat el Procediment per a l’obtenció de l’acreditació estatal per a l’accés als cossos docents universitaris, conforme al Reial decret 678/2023, de 18 de juliol, pel qual es regula l’acreditació estatal per a l’accés als cossos docents universitaris i el règim dels concursos d’accés a places d’aquests cossos.

Aquest nou Procediment per a l’obtenció de l’acreditació estatal per a l’accés als cossos docents de Professora o Professor Titular d’Universitat i de Catedràtica o Catedràtic d’Universitat (ACADÈMIA 2024) es regula en el Capítol IV del Reial decret 678/2023, de 18 de juliol, en els seus articles 15 a 25, i ha d’adequar-se als principis establits en el seu article 3.

Aquest procediment s’aplicarà a les sol·licituds presentades a partir de l’1 d’abril de 2024, d’acord amb el que es disposa per la disposició transitòria primera, número 3, del reial decret.

Les persones sol·licitants amb expedients iniciats i no finalitzats abans de l’1 d’abril de 2024 podran desistir del procediment i sol·licitar a partir d’aqueixa data l’avaluació conforme a les noves previsions (disposició transitòria primera, número 2, del reial decret).

En aquest nou procediment es garanteix l’agilitat i la petició de documentació accessible, en manera oberta, abreujada i significativa, utilitzant els repositoris institucionals. Per a això, es redueix de forma molt important la documentació acreditativa (principi de veracitat), i se sol·licita un currículum breu generat seguint l’estàndard CVN.

A partir d’aquest Procediment, podran desenvolupar-se qüestions relacionades amb els mèrits i competències necessaris per a obtenir l’acreditació, després de la consulta pública a la qual se sotmetran els criteris d’avaluació, a partir dels suggeriments rebuts.

Consulteu l’esborrany dels nous criteris d’avaluació i requisits mínims de referència dels mèrits i competències requerits per a obtenir l’acreditació estatal per a l’accés als cossos docents universitaris.

A més, ANECA obri el tràmit de participació per a opinar i donar suggeriments sobre els nous criteris d’acreditació a professorat funcionari a través de la seua nova plataforma de participació: https://participa.aneca.es. Registra’t i delibera fins al 29 de febrer.

En la Conferència de deganes i degans de dret celebrada a Madrid en 2020, es va constituir un grup de treball per a desenvolupar un rànquing de revistes especialitzades en dret. Aquest grup va consultar l’opinió d’experts en bibliometria com els responsables de MIAR, Dialnet Mètriques o ILIA (CSIC) per a establir la metodologia.

Finalment, la Conferència de Deganes i Degans de Dret va decidir fer una consulta als experts en 2022, de la qual va sortir un informe tècnic on es presenten, no només el desenvolupament del treball, sinó també els resultats: un índex de qualitat de les revistes jurídiques (índex ICRED) i un rànquing de Revistes de Dret per Especialitats (RRDe)

Es pot desacarregar el rànquing desde aquest enllaç:

Arran la publicació dels nous criteris d’avaluació de l’activitat investigadora (sexennis) per part d’ANECA i les exigències de contribució a la ciència oberta, el Servei de Biblioteques i Documentació ha programat una sessió informativa i de resolució de dubtes per al personal investigador de la Universitat de València.

La sessió es durà a terme amb Zoom el pròxim 18 de gener, de 9:00 a 11:00 h.:

https://us04web.zoom.us/j/71176777822?pwd=rtvKRCPHnpCoRVMaKIkBa7L8HLGuUX.1 

Per a qualsevol dubte, podeu adreçar-vos a La Biblioteca Respon.

« Entradas anteriores

© 2024

Tema por Anders NorenArriba ↑

Translate »