Què és ResearchGate  

ResearchGate és una plataforma de recerca i col·laboració en línia, una xarxa social acadèmica dirigida a estudiants, professors, científics i investigadors de totes les matèries. Compta ja amb més d’11 milions usuaris de tot el món.

La seua finalitat

Posar a la disposició de l’investigador diferents aplicacions per a impulsar de manera efectiva el desenvolupament de la cooperació i l’intercanvi de coneixements i experiències, oferint la possibilitat de trobar a altres investigadors amb idees afins que treballen en projectes similars i permetre la col·laboració científica entre ells.

Ofereix la possibilitat de:

 • Crear i gestionar un perfil d’autor
 • Consultar la seua base de dades de revistes científiques, amb més de 35 milions d’articles
 • Participar en fòrums i grups de discussió
 • Fer un seguiment dels nostres temes d’interès
 • Interactuar amb altres investigadors del mateix camp i fer un seguiment de la seua activitat científica
 • Cercar i oferir ocupació
 • Compartir publicacions i guanyar visibilitat
 • Accedir a informació sobre esdeveniments del món de la ciència
 • Obtenir estadístiques i mètriques sobre el nostre perfil i publicacions

Perfil personal

El perfil personal de cada investigador resumeix tota la informació que hem proporcionat a  ResearchGate: els nostres interessos, educació, projectes, experiències, publicacions, dades de contacte…

ResearchGate permet gestionar la privadesa i el control sobre la visibilitat de les dades i la informació que proporciona en el perfil.

perfil researchgate

Cerca de publicacions

ResearchGate ha desenvolupat un motor de cerca que permet als usuaris cercar en els recursos de recerca de les principals bases de dades, incloent PubMed, CiteSeer, arXiv i la Biblioteca de la NASA, entre uns altres, i més d’1.000 bases de dades d’accés lliure de forma simultània.

Aquest motor de cerca realitza una anàlisi semàntica de tots els resums per a trobar articles relacionats.

Cada publicació en ResearchGate s’acompanya d’una sèrie de detalls i característiques interactives:

 • El perfil de l’autor i del lector es vinculen a la publicació
 • Els investigadors poden enviar comentaris o consultes i compartir l’article dins de la seua xarxa
 • La plataforma també proporciona una llista de publicacions similars, la qual cosa facilita als investigadors descobrir literatura relacionada

Afegir publicacions

L’auto-arxiu és una manera de difrondre articles a text complet i posar-los a la disposició del públic de forma gratuïta.

Hem de parar atenció especial als drets d’autor. L’autor ha de consultar en tot cas la base de dades SHERPA ROMEO i les polítiques d’auto-arxiu de les editorials per tal de saber què versions dels seus articles poden pujar legalment a la xarxa.

Mètriques

ResearchGate ofereix diversos tipus d’estadístiques i mètriques de l’usuari i les seues publicacions, com, per exemple, el nombre de visites i descàrregues d’un document i les vegades citades.

Recentment, ha incorporat l’índex h.

Q&A

L’apartat Preguntes i Respostes és un espai de debat i col·laboració on els investigadors poden trobar possibles solucions als seus problemes de recerca, formulant preguntes i responent a les plantejades per altres companys.

Jobs

La borsa de treball de ResearchGate llista centenars de vacants laborals en el camp de la ciència i de la recerca oferint una descripció completa del lloc i detallant els atributs clau que el candidat ideal ha de posseir. La cerca d’ofertes de treball pot filtrar-se per paraules clau, posició, camp d’especialització i país.

Al mateix temps podem crear una oferta de treball.