Ja es pot consultar el document Normalització de la signatura científica dels autors i autores de la Universitat de València, elaborat pel Servei de Biblioteques i Documentació i aprovat en el Consell de Govern del 7 de març de 2023.
Els autors i autores de la UV han d’incloure sempre la Universitat de València quan hagen d’introduir les seues dades de filiació en tota la seua producció científica (articles d’investigació, llibres, ponències i altres publicacions).
D’acord amb l’article 1 dels Estatuts de la Universitat i l’article 7.1 del Reglament d’usos lingüístics de la Universitat de València, “el nom de la Universitat de València ha de ser únicament en valencià”. A més, s’ha de tenir en compte que les denominacions oficials dels departaments, centres i serveis de la Universitat de València s’han d’escriure en la llengua pròpia d’aquesta.
Encara que s’utilitzen diferents nivells estructurals, en cap cas es podrà ometre la menció a la Universitat de València, i s’haurà de respectar l’ordre següent:
- Grup d’investigació
- Departament
- Centre o Institut
- Universitat de València
Així mateix, s’ha d’afegir la direcció postal, ciutat i país corresponent, aquest últim en la seua forma anglesa.
Per a trobar informació més detallada i alguns exemples de filiació:
- Servei de Biblioteques i Documentació de la UV, Normalització de la signatura científica dels autors i autores de la Universitat de València
És aconsellable normalitzar la signatura de l’inici de la carrera investigadora. És a dir, utilitzar sempre la mateixa forma del nom per a identificar l’autor o autora el més clarament i unívocament possible.
Com a norma general:
Nom:
– Sempre desenvolupat i evitar inicials
– Els noms compostos s’uneixen amb guió: María-José
– No s’utilitzen abreviatures com Vte, Mª, etc.
Cognoms:
– Utilitzar un únic cognom si és prou reconeixible i no porta a equívocs: Moracho, Antonio, encara que els 2 cognoms units per guió és el més unívoc.
– En cognoms més comuns s’usen preferiblement els 2 cognoms units per guió: Caballero-Plasencia, Antonio
– Si el cognom conté partícules s’uneixen també amb guions: García-de-la-Torre, Carlos
– No utilitzar abreviatures com Mz., Rguez., etc.
Per a més informació, consulteu:
Si disposa d’identificadors en perfils internacionals, és convenient que s’adjunten: OrcID, WoS Researcher Profile, Scopus. Podeu trobar més informació sobre el tema en Identificadors i perfils d’investigador.
Consells básics de visibilitat i normalització:
- Crea el teu perfil en ORCID
- Diposita en accés obert
- Crea el teu perfil en Google Scholar
- Utilitza Mendeley
- Divulga en xarxes socials
Convé corregir els possibles errors (duplicitats, manca d’nformació…) de la identitat de l’autor en bases de dades.
Per a corregir les seues dades en:
– DIALNET: escriga a revistas@uv.es o als responsables de la seua biblioteca amb els problemes que haja trobat. Des de la biblioteca corresponent ens posarem en contacte amb el responsables de DIALNET i intentarem solucionar-ho al més prompte possible. Per a més informació consulteu la secció corresponent.
– SCOPUS: si troba que la seua entrada en aquesta base està duplicada, no entra per la signatura escollida o li falta algun article o en té assignat u que no és seu, pot corregir-ho vosté mateix usant aquesta guia. Si no aconsegueix solucionar-ho contacte amb els responsables de la seua biblioteca.