Amb motiu de la Setmana de l’Accés Obert organitzada per SPARC i l’Open Access Week Advisory Comittee, i dins del programa d’accions oferit per REBIUN, la Universitat de València ha organitzat una presentació al voltant dels acords transformatius signats per CRUE amb cinc de les grans editorials de revistes científiques.

La xarrada ha estat a càrrec de Didac Margaix, Cap de Gestió de Recursos Electrònics al Servei de Biblioteques i Documentació, i s’ha centrat en els acords transformatius com a motor de canvi en els models de negoci editorial, i com a via per a l’accés obert total a les publicacions científiques.

S’ha fet un recorregut per la gènesi dels acords, i s’ha explicat la situació actual en la UV, amb una part important de les APC de totes les editorials corresponents a 2022 ja exhaurides. Cal recordar que els acords es prolonguen fins 2024.

A més, s’han resolt els dubtes plantejats pels investigadors presents, referents a canvis d’editorial de revistes incloses en els acords, dipòsit dels articles en RODERIC, qué fer si les APC s’han esgotat quan s’accepta un article, etc.

La presentació està disponible al nostre Portal de Suport de la Investigació i al repositori RODERIC.

Recordeu que podéu fer-nos arribar les vostres consultes sobre els acords transformatius a La Biblioteca Respon.