Novament des d’aquest portal us proposem una eina que pot resultar interessant a l’hora de triar en quina revista d’accés obert publicar els vostres articles.

En aquesta ocasió es tracta d’una classificació realitzada pels holandesos Leo Waaijers i Saskia de Vries, amb l’ajuda de la  Radboud University i SURFmarket: Quality  Open Access Market.

L’eina facilita una classificació de les revistes OA basada en l’anomenat Journal  Score Card  i que pren la forma d’una anàlisi DAFO, enquadrant les revistes en quatre apartats, segons la puntuació obtinguda: revistes “fortes”, revistes “fluixes”, “oportunitat” per als editors (cal millorar la web de la publicació) i “amenaces” per a l’autor, revistes dubtoses.

Les revistes de l’editorial MDPI, per exemple, en les quals els autors de la UV poden publicar els seus articles amb un descompte a les taxes APC, estan identificades amb el color verd i qualificades de “Strong” Open Access Journals.

La Journal Score Card valora, entre altres criteris, la qualitat de la informació editorial, del procés de revisió, de la gestió de la publicació i dels workflows. A més, també valora si la publicació ofereix algun tipus d’acord o descompte en les seues taxes de publicació.

Esperem que aquesta eina resulte d’utilitat als nostres investigadors.