Internet és la major font d’informació científica. Des de fa alguns anys, el paper dels recursos bibliotecaris i de les bases de dades científiques ha disminuït en comparació de la immediatesa i la simplicitat de la barra d’eines de cerca de Google a l’hora de recuperar articles científics. Amb el sorgiment del moviment d’Accés Obert, i especialment des que les agències de finançament van començar a establir-ho com un requisit obligatori, podem trobar cada vegada més publicacions científiques amb llicències Open Access. 

Tanmateix, aquestes publicacions estan en diferents repositoris o bases de dades i són dificils de trobar. D’altra banda, els investigadors de vegades busquen articles científics en llocs on l’acord de copyright signat no es respecta.

En aquest poster trobareu eines com Unpaywall que vos ajudaran a trobar articles de pagament en la seua versió gratuïta i legal i un excel·lent consell: si teniu dubtes sobre l’Accés Obert, sempre podeu consultar els bibliotecaris.

Download (6MB)

Maseda, Irene and Fernández-Baillo, Sara The Good, the Bad, and the Ugly: How to retrieve scientific articles from the Internet., 2017 . In CNIC Scientific Retreat 2017, Madrid (Spain), 15-16 December 2017. (Unpublished) [Conference poster]