Metrics Toolkit és un recurs per a investigadors i avaluadors creada amb l’objectiu d’ajudar-los a usar cites, mètriques web i altmetrics de manera responsable en l’avaluació de la investigació. Pretén ajudar a comprendre ràpidament el que significa una mètrica, com es calcula i si és adequada per a un propòsit determinat. També hi trobareu exemples de com usar les mètriques en les sol·licituds de subvenció, currículums i expedients de promoció.

Hi ha dues formes d’usar Toolkit. Podeu explorar les mètriques de les quals desitjeu obtenir més informació, com ara la seua aplicació, definició mètrica, càlcul, fonts de dades, ús apropiat, limitacions, casos d’ús inadequat, fonts mètriques disponibles, auditabilidad i període que cobreix cadascuna. O bé, podeu triar les mètriques que millor vos convinguen utilitzant els diferents filtres (disciplina, resultats de recerca i tipus d’impacte).

És un recurs útil i amb un gran potencial per a ser encara més útil amb el temps. Podeu consultar Metrics Toolkit i seguir el projecte en Twitter.