Xarxes socials per a investigadors

 
Què són?
En les xarxes socials per a investigadors participen investigadors de manera individual i també persones que realitzen projectes d’investigació. Aquestes xarxes socials faciliten els mitjans per a:

redes socialesredes5
  • Compartir la recerca: publicació de continguts
  • Compartir els recursos: referències bibliogràfiques, objectes d’aprenentatge, enllaços, informacions o documents
  • Compartir els resultats: difondre resultats de recerques

És molt important que, abans de difondre les teues publicacions en les xarxes socials, conegues les polítiques editorials al respecte. Pots consultar-les en la base de dades SHERPA/RoMEO.

Recorda que encara que no hages signat un contracte amb l’editor de forma explícita, en publicar has acceptat les seues condicions. Consulta la nostra pàgina sobre drets d’autor.

 

 

 

Per què i per a què usar-les?
  • Per la connectivitat global
  • Per a comunicar-nos directament amb la nostra audiència
  • Per a augmentar la visibilitat de la nostra producció
  • Per a rebre retroalimentació real
  • Per a crear i compartir contingut

 

Principals xarxes socials per a investigadors
Les següents xarxes socials obertes per a investigadors s’han seleccionat pel seu grau de difusió, la seua utilitat per a l’investigador i el seu caràcter pluridisciplinar:

descargaResearchGate ResearchGate és la major xarxa social per a científics i investigadors, amb 3 milions d’usuaris de tot el món, molts d’ells d’Espanya i Llatinoamèrica. Disposa d’un motor de cerca semàntica que navega per bases de dades i repositoris universitaris donant accés a 70 milions de documents.


academiaAcademia.edu

Academia ofereix accés a textos complets, llistes de correu especialitzades i ofertes laborals. L’investigador pot crear una pàgina web sobre les seues recerques, penjar treballs, cercar col·legues i seguir el treball d’altres investigadors. A més, pot activar alertes de novetats sobre la seua matèria o revistes d’interès.
divulgared

DivulgaRed

DivulgaRed és una xarxa social pensada exclusivament per a investigadors i divulgadors que volen aliar-se per a acostar la ciència a la societat. Una eina pensada per a connectar, comunicar i col·laborar. Ofereix blogs, fòrums, xat, publicacions, espai d’idees, agenda d’esdeveniments, espais de treball virtuals…
loopLoop Loop és una nova xarxa social vertical per a investigadors i científics que té com a objectiu millorar la visibilitat i impacte dels investigadors oferint majors plataformes de difusió dels seus treballs