CORE és un recol·lector mundial de documents científics en accés obert gestionat per The Open University i JISC. Actualment conté els registres de 132,7 milions de documents recopilats de 3.650 repositoris i de milers de revistes d’arreu del món, amb la finalitat de posar-los a disposició del públic de forma lliure i sense restriccions.

CORE recopila tots els registres de metadadedes de repositoris (institucionals i temàtics) i d’editorials de revistes que continguin el text complet dels documents en format PDF. Aquest procés de recol·lecció permet oferir múltiples funcions de cerca, filtratge, consulta i anàlisi a partir de les metadades i del text complet.

Aquest recol·lector global també ofereix serveis als proveïdors de contingut científic i acadèmic (institucions, biblioteques, desenvolupadors de programari, investigadors, etc.). A més,  CORE  enriqueix els continguts científics mitjançant un conjunt de serveis que inclou eines de cerca i anàlisi i interfícies de programació d’aplicacions (en anglès, Application Programming Interface, API), amb la finalitat de contribuir a un canvi cultural per promoure el moviment d’accés obert.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de CORE.

Font: Blog de l’Observatori de la Recerca (OR-IEC).