Coneixes els avantatges de dipositar els resultats de la teua investigació en un repositori d’accés obert? La teua producció en obert:

  • Facilita l’accés gratuït a la recerca científica.
  • Incrementa la visibilitat de les obres, dels investigadors i de les institucions a les quals representen.
  • Augmenta l’impacte, la difusió i la divulgació de la investigació.
  • Permet als autors conservar la titularitat dels drets d’autor de les seues obres i establir les seues condicions d’ús.
  • Garanteix la preservació electrònica dels documents de recerca a llarg termini. 

Fer el dipòsit en el repositori institucional de la Universitat de València, RODERIC, és molt senzill, ací tens unes guies si és la primera vegada que diposites. A més, els documents que diposites en RODERIC indexaran en Google Scholar, facilitant-te la recuperació de cites en el teu perfil de Google Scholar.

També tens repositoris temàtics on poder dipositar els preprints i les dades d’investigació. Per a conèixer tots, consulta la pàgina de la OAD (Open Access Directory), que ofereix una llista molt completa de repositoris temàtics classificats per àrees de coneixement: Disciplinary repositories.

En la infografia que t’hem preparat podràs conèixer i accedir als repositoris més rellevants de cada àrea. I si tens qualsevol dubte, pots contactar amb el teu servei de suport a la investigació en La Biblioteca Respon.

Descàrrega de la infografia