El dissabte 3 de març es celebrarà arreu del món l’esdeveniment OPEN DATA DAY. La celebració s’articularà mitjançant diversos esdeveniments locals centrats en crear aplicacions, visualitzacions, alliberar dades…etc. mitjançant les dades obertes.

Un dels eixos temàtics de la celebració d’enguany són les dades obertes provinents de la recerca. Les dades dels treballs subvencionats per Horizon2020, per exemple, es poden dipositar en obert (encara no és un obligatori) tot seguint les indicacions que proporciona el programa Open Data Management Pilot.

L’organització de l’esdeveniment proporciona alguns recursos interessants per al dipòsit de dades en obert, com ara Root data commons, repositori de dades públiques d’interès científic, o Zenodo, repositori engegat i alimentat per investigadors.

Des de les biblioteques us informem que, a més, els investigadors de la Universitat de València poden fer servir per a dipositar les seues dades el nostre repositori RODERIC. Si necessiteu assessorament, podeu adreçar-vos a La Biblioteca Respon.